Algemene Ledenvergadering 2024

Algemene Ledenvergadering NVORG 2024

 

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering 2024 van de Nautische Vereniging Oude Reddings Glorie. De ALV zal dit jaar plaatsvinden in de Binnenhaven van Hoorn.

 

We komen dit jaar voor het eerst in het West-Friese Hoorn samen. Na vele mooie jaren in Hindeloopen en De Lemmer nemen we nu ligplaats in deze prachtige stad aan het Markermeer. De Oude Doelenkade zal toneel zijn van honderden jaren reddingsglorie, waarbij u de gelegenheid krijgt de schepen te bezoeken.

 

Op vrijdagmiddag 27 september tussen 14:00 en 16:00 uur komen de ruim 20 schepen vanuit de diverse windstreken aan in de Binnenhaven van Hoorn, alwaar ze ligplaats zullen nemen aan de Oude Doelenkade. Zaterdagmorgen vind dan de Algemene Ledenvergadering plaats, alwaar de plannen voor het komende jaar met elkaar worden besproken. Ook kijkt de vereniging terug op een buitengewoon succesvol jaar, waarin het 200-jarig bestaan van de KNRM werd gevierd. Op diverse evenementen waren er historische reddingboten aanwezig om invulling te geven aan de indrukwekkende historie van de Reddingmaatschappij.

 

Zaterdagmorgen- en middag kunnen geïnteresseerden langs de schepen lopen om de verhalen van de bemanningen te horen. Het roemruchtige verleden kan niet beter worden opgehaald dan aan boord van de schepen zelf. Dit jaar zijn er drie reddingboten voor het eerst bij: de volgvlet van de Knokkels van Hindeloopen, de C.A. den Tex, de eerste gemotoriseerde reddingboot van Mees Toxopeus, die vanaf 1917 gestationeerd lag op station Rottumeroog en de Robert Charles. Ook jongere schepen zijn aanwezig. Al met al dus voor eenieder wat wils! Naast de schepen zijn er ook diverse stands aanwezig met boeken over het Reddingswezen, een stand van het Reddingmuseum uit Den Helder en als bonus de modelbouwvereniging met zeer veel schaalmodellen van diverse reddingboten.

 

Zondagmorgen 29 september vertrekken de meeste schepen weer vanuit Hoorn richting hun thuishaven. Iedereen van harte welkom!

 

De volgende historische reddingboten maken hun opwachting in Hoorn (onder voorbehoud):

 

Javazee, Bernard van Leer, Prins Hendrik, Insulinde, Tjerck Hiddes, Johanna Louisa, Gebroeders Luden, De Zeemanspot, Dorus Rijkers, Brandaris (II), K.F. Sluys, Hilda, Komer, C.A. den Tex, Robert Charles, Cornelius Zwaan, Hop, Hessel Snoek, Knokkels + volgvlet, Highlander en Kurt Carlsen.

 

Foto: Wilmar Wummels, Terneuzen